Kombinatoorika

 


Sügis 2016/2017:

Tulemused


Esmaspäeval, 24.10 toimus loengu asemel eksamieelne praktikum.

Vaheeksam toimus 27.10.2016 kell 14.00-16.00 ruumis L2-405.

Vaheeksami kordamisküsimused

Eksamiajad on (ärge unustage end ÕISis eksamile registreerida):

Ā·      5. jaanuar 2017. a. kell 10.00-14.00 ruumis L2-611;

Ā·      17. jaanuar 2017. a. kell 10.00-14.00 ruumis L2-611 (korduseksam).

Eksamieelne konsultatsioon toimub 3. jaanuaril 2017. a. kell 14.15-16.00 ruumis L2-611.

Eksami kordamisküsimused


Loeng jäi ära 5.09. Praktikum 8.09 toimus tavalisel ajal ja kohas.

Viimasel nädalal toimus loengu asemel praktikum (12.12.2016 kell 14-16, L2-405).


Viiteid:

"Diskreetse matemaatika elemendid" (Reimo Palm)

"Graafid" (Buldas, Laud, Villemson)

2012. a. diskreetse matemaatika kursus


Praktikumid:

Kursuse üldinfo on kättesaadav õppeinfosüsteemist.

Kursus põhineb Jiří MatouÅeki ja Jaroslav NeÅetřili raamatul ā€˛Invitation to Discrete Mathematics" (teine väljaanne). Loengute ja praktikumide eelduseks on, et kõigil kuulajatel on sellele raamatule juurdepääs. Tartu Ülikooli raamatukogus on saadaval päris mitu eksemplari.

*-ülesanded tuleb esitada KIRJALIKULT hiljemalt selles praktikumiks, mille teemasse nad kuuluvad. *-ülesanded peavad olema täielikud loengumaterjali arvestades, s.t. loengus katmata tulemusi võib kasutada vaid siis, kui te kas tõestate need samuti ära, või saate mult eraldi loa neid kasutada. Kirjalik lahendus võib olla esitatud mistahes visuaalset taasesitamist võimaldavas vormis: elektrooniliselt (aadressil lauri.tart@ut.ee), paberil (praktikumis, minu postkasti Liivi 2 r. 428 (kui sinna ei õnnestu saada, siis instituudi kantseleisse L2-513), minu kabinetti L2-416), muude vormide osas soovitan enne üle küsida. Kloonitud lahenduste korral lähevad *-ülesannete punktid autorite vahel jagamisele.

Kui te ei saa praktikumi tulla, aga olete ülesandeid lahendanud, siis võite oma punktid kirja saada oma lahenduste kirjaliku esitamise teel enne praktikumi algust (elektrooniliselt või erandkorras paberkujul, esitamiskohti vt. ülalt). Lahendusena läheb arvesse AINULT küljendussüsteemi TeX lähtekood (üldiselt .tex ja vajalikud lisad nagu stiilifailid, pildid vms.). Samas on väga kena, kui te saadate mulle ka väljundi (PDF, DVI jms.). Vääritimõistmiste vältimiseks ei arvesta ma peale vastava praktikumi algust esitatud lahendusi. Kui vähemalt üks kirjalik lahendus on korrektne (s.t. on ise punkti väärt) saab TeX formaadis esitatud mitte-*-ülesannete lahenduste eest iga praktikumi kohta ühe lisapunkti (seega on mõtet praktikumi kohale tulla ja lisaks lahendused ka kirjalikult esitada).

Praktikumis tahvli ees lahendamata jäänud ülesannete korral tuleb kõigi teiste selles äramärgitud ülesannete lahendused esitada kirjalikult hiljemalt kahe nädala jooksul. Erandina ei ole siin nõutud TeX kasutamist, aga lahenduste esitamata jätmine toob kaasa kõigi selle praktikumi punktide kao. Tahvlil poolikuks jäänud ülesande punktid nullitakse igal juhul.


Esimene praktikum:

Ülesanded

Teine praktikum:

Ülesanded

Kolmas praktikum:

Ülesanded

Neljas praktikum:

Ülesanded

Viies praktikum:

Ülesanded

Kuues praktikum:

Ülesanded

Seitsmes praktikum:

Ülesanded

Kaheksas praktikum:

Ülesanded

Üheksas praktikum:

Ülesanded

Kümnes praktikum:

Ülesanded

Üheteistkümnes praktikum:

Ülesanded

Kaheteistkümnes praktikum:

Ülesanded